Hollestraat 25, 3945 HAM, Belgium
+32496/904709
info@diamondillusions.be

De geschiedenis van

1987 – Een entertainer werd geboren.

Mark Frans werd geboren in een liefdevol gezin waar ‘entertainment’ reeds van het begin aanwezig was. Victor Frans, de vader, speelde al jaren muziek in een band en bleef dit nog vele jaren doen. De broer Dirk Frans kreeg dezelfde microbe te pakken en ging ook in de richting van muziek & geluid met het oprichten van een eigen licht & geluid bedrijf. Mark Frans kreeg de microbe ook door, maar in een iets andere vorm. Reeds op zijn 6de levensjaar besloot Mark door te groeien in de wereld van circus en animatie.

1999 – Lid van Open Magic Circle Limburg.

Al gauw werd duidelijk dat de hobby van Mark Frans meer was dan enkel een hobby. Het beschikbare aanbod van goochelartikelen in de vrije handel voldeed niet aan zijn vraag en zo gingen de ouders van Mark op zoek naar een oplossing. Hij werd even later opgevangen in de Open Magic Circle Limburg als jongste lid. Daar kreeg hij de juiste begeleiding en connecties om verder te groeien in de wereld van magie en illusie. Niet veel later werd hij benoemd tot secretaris van deze opmerkelijk groepering van goochelaars.

2002 – De eerste prijs op de Magic Hand Day.

Na het eerste gezamelijk cluboptreden van de Open Magic Circle Limburg werd Mark Frans gevraagd deel te nemen aan één van de meest prestigieuze goochel-wedstrijden van België, de Magic Hand Day. Daar behaalde hij met een originele vertoning van klassieke illusies de eerste prijs in de categorie illusie bij junioren. Hier was hij op dat moment 15 jaar. Een wereld bloeide open en Mark begon zijn shows in Belië, Nederland en Luxemburg te vertonen.

2011 – Hoogste prijs op de Dutch Championships of Magic.

Na een lange, drukke periode van shows in binnen en buitenland begon de drang naar een prijs opnieuw te groeien bij Diamond Illusions. Het hele team zette alles op alles om een mooie routine voor te bereiden met een combinatie tussen dans, emotie en illusie. Iets waar Diamond Illusions nog steeds naar streeft. In Nederland behaalden zij dan ook de hoogste prijs in de categorie Illusie.

2013 – Een nieuwe veelbelovende samenwerking met topmodel Lynneke.

De rol van een assistende mag niet onderschat worden. Ook de zwaarte van de opdracht niet! Het is dan ook met grote trots dat we een nieuwe samenwerking met Lynneke Van Den Heuvel mogen aankondigen. Haar creatieve kronkels, souplesse, uitstraling en acteertalent zijn een grote aanwinst voor ons team!

2014 – Tales of Magic is born! Samen met nòg een verbluffende assistente.

amen met Lynneke werd een nieuw concept bedacht waarbij de toeschouwers worden meegenomen op een magisch avontuur. Verschillende werelddelen en tijden passeren de revue. Er is een sterk verhaal ontwikkeld om alles in mekaar te laten vloeien, echter misten we nog een karakter op podium…
Ziehier, onze 2de assistente, Silke Van Den Heuvel! Jawel, de bloedeigen zus van de huidige assistente die de shows steelt.

2015 – Een nieuwe wedstrijd-act wordt gebouwd.

Met het huidige team zijn we hard aan het werk om een nieuwe illusie-act te creëren om opnieuw prijzen in de wacht te slepen.
We mikken op een andere stijl waarbij ook humor een belangrijke rol speelt. De kracht van een lach doorheen het publiek zorgt voor een magische ervaring, en daar streven we naar.

2016 – Nederlands kampioen illusionisme.

Met onze nieuwe act ‘Hotel op Stelten’ behaalden we met trots de hoogste prijs in de categorie illusionisme op het Nederlands Kampioenschap van de Goochelkunst!

2017 – Prijs Culturele Verdienste Ham.

Onze inzet blijft niet onopgemerkt. Ook in onze eigen gemeente, Ham, worden we erkent voor onze inzet in de culturele sector. We werden heerlijk in de bloemetjes gezet en mochten dan ook de cultuurraad trakteren op wat magisch genot.

2018 – Winnaars Open Kampioenschap van Vlaanderen.

De act ‘Hotel op Stelten’ waarmee we eerder reeds Nederlands Kampioen konden worden, hebben we verder uitgewerkt. We zijn onvoorstelbaar trots dat we opnieuw een prijs in de wacht konden slepen.
Deze keer zijn we bekroond met de beste toneel-act van Vlaanderen én de prijs voor hoogste originaliteit!

2018 – Een magische teambuilding!

Ja, ook wij doen aan teambuilding! En wat is er magischer dan een uitstap naar Disneyland Paris? Een deugddoende uitstap voor het jubileum-festival van 25 jaar Disneyland Paris… Een onvergetelijke ervaring!